Gjensidigestiftelsen støtter Brannvernuka

I dag starter brannvernuka, som har som formål å lære barn grunnleggende ferdigheter og holdninger om brannsikkerhet.

Brannvernuka arrangeres hvert år i uke 38, og er et samarbeid mellom Brannvernforeningen, DSB og Gjensidigestiftelsen. Satsingen har blitt et årlig innslag, og er en del av undervisningen hos svært mange skoler og barnehager over hele landet.

Hovedaktivitetene består av undervisning til 6. og 9. klasse med eget materiell fra Brannvernforeningen, Brannvernuka, Åpen brannstasjon og Nasjonal brannøvelse. Satsingen er en del av Gjensidigestiftelsens satsingsområde «God beredskap, forebygge og redde liv og verdier.

Å ha et årlig fokus på brannvern viser seg å være viktig, da folk flest ikke tar brannforebygging på alvor. I følge en fersk undersøkelse har kun 23 prosent gjennomført en brannøvelse der de bor nå. Det er svært lave tall. Ved å etablere en tradisjon for å ha brannøvelse der man bor, vil man stå bedre rustet til å håndtere en brann. Dette vil bidra til å øke tryggheten til hele landets befolkning. Dette handler primært om at både små og store skal vite hvordan de skal handle om det oppstår en brannsituasjon.

Bjørnis danser med barn.